Stepstone groepsbegeleiding jeugd

  1. Home
  2. Jeugd
  3. Stepstone

Groepsbegeleiding voor het versterken van de sociale vaardigheden.

Tijdens de groepsbegeleiding wordt door middel van thema’s aandacht besteed aan verschillende sociale vaardigheden. Denk hierbij aan contact maken, grenzen aangeven en conflicten oplossen. Deze vaardigheden worden op de dag getraind door uitleg hierover te geven en oefeningen te doen in de groep, maar ook door te oefenen in de praktijk. Dit is in de vorm van vrij spel momenten, waarbij de kinderen zelf mogen kiezen wat ze gaan doen en door een georganiseerde activiteit. Er wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal acht kinderen waardoor er ruimte is voor persoonlijke aandacht en gerichte coaching.

Voor kinderen en tieners met gedragsproblemen of psychiatrische uitdagingen zoals autisme en AD(H)D, in de regio Zuid Holland Zuid. Er zijn verschillende groepen voor verschillende leeftijden, dus er is altijd een plekje dat bij jouw kind past.

In de Julianaschool in Zwijndrecht

Eens per maand op zaterdag. Ook is er een groep op de woensdagmiddag en zijn er speciale Stepstonedagen in de schoolvakanties. Een dag duurt van 9.30 uur tot 15.30 uur.

Beschikking van het jeugdteam van de gemeente waar je woont

Direct zelf aanmelden