Individuele begeleiding jeugd en ouderbegeleiding

  1. Home
  2. Jeugd
  3. Begeleiding

Individuele begeleiding en ouderbegeleiding; om de zelfredzaamheid en het welzijn van de jongere en het gezin te verbeteren.

De individuele begeleiding van Eddee bestaat uit een-op-een sessies met het kind of de jongere. Daarin wordt gewerkt aan individuele doelen zoals plannen en structureren, psycho educatie (uitleg over een diagnose en hoe je daarmee om kunt gaan), het ontwikkelen van sociale vaardigheden en zelfredzaamheid. Maar ook emotionele ondersteuning zoals helpen omgaan met bijv. angst of depressie.

De ouderbegeleiding kan bestaan uit bijvoorbeeld psycho educatie aan ouders, coaching-on-the-job, en ook jeugd- en opvoedhulp. Jeugd- en opvoedhulp is gericht op het versterken van opvoedvaardigheden met gebruik van de triple P methodiek. Deze bestaat uit tien sessies waarin verschillende opvoedvaardigheden geoefend worden. 

‘Positief opvoeden’ in groepsverband Eddee biedt regelmatig het Triple P-traject ‘Positief Opvoeden’ in groepsverband. Dit traject bestaat uit vijf avonden en is speciaal voor ouders met complexe opvoedproblemen. Deze avonden geven ook ruimte voor herkenning en erkenning. Lees meer.

Het liefste werken we samen met alle betrokkenen (ook andere hulpverleners) rondom de jeugdige en het gezin. Dat scheelt tijd voor iedereen en we bereiken meer.

Voor kinderen en jongeren met een psychische kwetsbaarheid (zoals ASS en AD(H)D) en hun gezinnen.

Op de plaats waar het nodig is (meestal thuis of op school), dit kan soms ook digitaal zijn.

De begeleiding is vaak flexibel en kan worden aangepast aan het dagelijkse schema van het gezin. We vragen ook wat flexibiliteit, om zo tot werkbare dagen te komen voor de hulpverleners.

Een beschikking van het jeugdteam van de gemeente waar je woont, of van je huisarts of van een schoolmaatschappelijk werker of jeugdbeschermer.

Direct zelf aanmelden