Nitzana beschermd wonen voor vrouwen

  1. Home
  2. Volwassenen
  3. Nitzana beschermd wonen

In een veilige en sfeervolle woonomgeving kun je tot rust komen, werken aan groei en herstel en toewerken naar zelfstandig wonen.

Nitzana is een beschermd woonvorm. Er is overdag en een deel van de avond ten minste 1 zorgprofessional aanwezig. Nitzana is een christelijke organisatie. Wij wonen, leven en werken met de Bijbel als fundament. Dit is bijvoorbeeld merkbaar in het bidden en danken voor de maaltijd en het lezen uit de Bijbel/dagboekjes. Daarnaast is geloof één van de vele gespreksonderwerpen in de groep.

Voor vrouwen tussen 18 en 30 jaar, in de regio Drechtsteden, die door psychosociale of psychiatrische problematiek nog niet zelfstandig kunnen wonen maar stappen willen zetten in de richting van zelfstandig wonen. Wij heten alle vrouwen, ongeacht culturele of religieuze achtergrond van harte welkom in de gemeenschap. Wij verwachten dat bewoners de christelijke identiteit van Nitzana respecteren en ieder in doen en laten rekening houdt met onze identiteit. De verdere voorwaarden vind je hier en de contra-indicaties vind je hier.

Er is plaats voor maximaal één gecertificeerde hulphond.

In de Nieuwkerk in Dordrecht. In het pand bevinden zich o.a. tien woon-/slaapkamers met privé sanitair. Er is een grote comfortabele woonkamer met open keuken en een tweede kleinere woonkamer die je kunt gebruiken voor gasten. Ook is er een creatieve ruimte.

WMO beschikking ‘extramuraal Beschermd Wonen’ inclusief huisvestingscomponent en bereikbaarheid, van de gemeente waar je woont. Kom je er niet uit met de beschikking, dan helpen we je graag. Je betaalt maandelijks een eigen bijdrage aan het CAK.

Direct zelf aanmelden