Beschermd wonen volwassenen

 1. Home
 2. Volwassenen
 3. Beschermd wonen

We ondersteunen je in het zo zelfstandig mogelijk functioneren binnen je eigen woonomgeving, terwijl je toegang hebt tot professionele begeleiding en zorg.

Je woont zelfstandig, soms in nabijheid van anderen en bent zelf in staat om hulp in te roepen wanneer je vast loopt. We zijn er op dat moment ook voor je. Je kunt denken aan verschillende activiteiten die je samen met je begeleider onderneemt. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

 • Individuele begeleiding bij dagelijkse activiteiten zoals boodschappen doen, koken en schoonmaken.
 • Begeleiding bij het structureren en plannen van je dag.
 • Ondersteuning bij het overzicht houden op financiën en administratie.
 • Begeleiding bij sociale interacties en het opbouwen van een sociaal netwerk; en hulp bij het onderhouden van je contacten.
 • Ondersteuning bij je geestelijke gezondheid zoals omgaan met emoties.
 • Hulp bij het aanleren van vaardigheden om de zelfredzaamheid te vergroten.
 • Toegang tot 24/7 ondersteuning voor vragen die niet bij de crisisdienst thuis horen  (dit valt niet in alle indicaties).

Voor als je niet (volledig) zelfstandig kunt wonen door een psychische kwetsbaarheid of sociale of verstandelijke beperking, maar wel met enige ondersteuning in een normale woonomgeving kunt wonen. Je woont in de regio Zuid-Holland-Zuid.

In jouw eigen woning. Heb je nog geen eigen woning? We verhuren zelf ook een klein aantal zorgwoningen, soms is er een plekje vrij; bel gerust even.

Je hebt een beschikking nodig vanuit de WMO of een indicatie vanuit de WLZ. En je betaalt altijd ook een eigen bijdrage. Hieronder geven we wat uitleg over de verschillende indicaties.

 • Een beschikking ‘extramuraal BW’ vanuit de WMO vraag je aan bij de gemeente waar je woont. Je krijgt dan in elk geval begeleiding, maar soms kan ook bereikbaarheidsdienst geregeld worden.
 • Een indicatie ‘VPT’ vanuit de WLZ vraag je aan bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling zorg). Dan staat er een team begeleiders om je heen die inspringen op wat jij nodig hebt. Bijvoorbeeld een aantal keer per week langskomen, even bellen tussendoor. Ook zorgen wij voor een voedingsbudget.

Kom je er met de indicatie of beschikking niet uit, dan helpen we je graag.

Direct zelf aanmelden